Har du hört talas om Fantasy Sports Betting? Detta är en av de nya trenderna inom spelvärlden och det är en spelform som växer oerhört snabbt just nu. Detta amerikanska fenomen sprider sig i Sverige och det är lätt och roligt att spela även för den som inte är en erfaren spelare.

Hur spelar du?

Först väljer du en sajt där du vill utöva ditt spelande, registrerar dig och därefter gör du en insättning av pengar på ditt spelkonto. Välj en sportform där du vill spela, till exempel fotboll som de flesta gillar att spela på. Du kan sedan välja en större turnering och om vi då tar som exempel en helgmatch i UEFA Champions League, anmäler du dig till den omgången. Du får då en budget som du spelar för och du ska skapa ett lag genom att köpa in spelare för det sanna marknadspriset. Du får välja mellan spelare som finns i den aktuella turneringen. När så den verkliga spelomgången börjar spelar du mot alla som har anmält sig till den omgången. Under matchens gång får du inte göra några byten av spelare och ditt lag får poäng vartefter spelarna presterar i den verkliga matchen.

När vinner du?

När matchen är över får vinnarna, det vill säga de med flest poäng, dela på prispotten. Varje sport och varje spelsida har sitt eget system att räkna poängen, så läs på en hel del innan du väljer spelsida och sportform som du ska satsa på. Det gäller för dig att hitta drömlaget. Antingen ett lag som presterar tillsammans eller enskilda spelar som utmärker sig.
Låter det spännande? Det är det och nu har du möjlighet att verkligen skapa drömlaget och vinna pengar på det istället för att bara spekulera och prata om att laguppställningen borde ha varit på ett visst sätt och att laget borde ha köpt in den och den spelaren. Ta chansen och visa att du kan din sak.