Det är inte varje dag som damfotbollen får samma uppmärksamhet som herrfotbollen. Dess kommersiella värde är lägre och profilerna är färre. Men det finns förstås en del profiler som väcker intresse och uppmärksamhet.

Lianne Sanderson är en sådan profil, den engelska forwardsstjärnan utmärker sig inte som en utmärkt målskytt, utan är även duktig på det där med att skapa uppmärksamhet och intresse kring sitt namn. Sanderson spelade länge för en av Englands största klubbar, Arsenal FC. Det var där hon gjorde sig ett namn när hon 2006 gjorde otroliga 40 mål på 41 matcher i Arsenaltröjan. Hon blev givetvis aktuell för landslaget och tog snabbt en plats där.

Karriären gick spikrakt uppåt och året efter så gjorde hon 51 mål på 36 matcher, ett helt osannolikt facit och hon spåddes en mycket framgångsrik framtid. Allt gick på räls fram till 2010 då hon petades i en VM-kvaluttagning. Går man sin egen väg så går inte allt alltid på räls, och efter detta så valde hon att bojkotta landslaget och gick till attack mot förbundskaptenen som hon ansåg orättvis.

Utan Lianne Sanderson i laget så fick England se sitt damlag misslyckas i förra sommarens EM-slutspel och tålamodet var nu över med förbundskapten Hope Powell som fick avgå från sitt uppdrag.

Med en ny tränare för landslaget så kunde Londontjejen som numera till vardags spelar klubblagsfotboll i USA, återvända till landslaget. Och väl tillbaka i landslaget så verkar hon inte ha för avsikt att sluta skapa rubriker. Hon fortsätter att gå sin egen väg och har nu erbjudit sig att springa en engelsk mil i bara underkläderna mot betalning. Tycka vad man vill om detta, men det är åtminstone för en god sak. Pengarna som hon skulle samla in Children’s tumour foundation, en organisation som verkar för att hitta hitta botemedel till Neurofibromatosis, som kan leda till cancer.