Amerikansk fotboll och fotboll skiljer sig väldigt mycket åt och är två helt olika sporter. I amerikansk fotboll använder de skydd på överkroppen, ungefär som i ishockey, eftersom det är tillåtet att tacklas. De använder även hjälm eftersom de ofta slår hårt i marken efter en tackling. Den största skillnaden är dock att de slänger bollen med händerna istället för att sparka på den. Det är lika action-fyllt som speedway.

Intresse i Sverige

I Sverige har intresset för amerikansk fotboll ökat under de senaste 10 åren och vi har en liga för både damer och herrar som spelas från vår till höst. Om du är intresserad av att börja spela finns det alla möjligheter i vårt avlånga land. Nöjer du dig med att titta på amerikansk fotboll på TV finns det en hel del kanaler som sänder matcher.

Åka på match

Har du alltid velat se en match i NFL direkt på arenan finns det hjälp att få. De finns företag som hjälper dig med bokningar som hotell, flyg och matchbiljett och du kan också lämna egna önskemål för resan för att den ska bli så bra som möjligt. Har du ett favoritlag du håller på i NFL kan du hitta massvis med merchandise på nätet, klicka dig vidare här.