Efter en säsong av hårt slit, mycket svett och förhoppningsvis en hel del lyckade resultat finns det bara ett sätt att fira: med en ordentlig lagfest! Hur du kan gå till väga för att fixa den absolut bästa och härligaste festen får du reda på här.

team party_509719027

Börja med att hitta en bra lokal för festen, antingen hyr ni en lokal eller så kan ni kanske ha festen hemma hos någon, i någons vardagsrum eller varför inte i träningslokalen, gäller det att ha koll på dessa tre saker:

Underhållning

En viktig detalj när man anordnar en lagfest är att släppa fokus på sporten men samtidigt att behålla samspelet och gemenskapen. Därför är olika lagspel och lekar perfekt! Att släppa fokus på att vinna och istället lägga vikt vid att hela laget har roligt är a och o. Exempel på lekar man kan göra på en lagfest är charader och femkamp. I båda dessa gäller det att ha ett bra samarbete samtidigt som att det är otroligt roligt vilket såklart är det viktigaste.

Dekorationer

Ingen fest är komplett utan snygga och stämningsfulla dekorationer. Tycka vad man vill om banderoller, roliga pappershattar och liknande, men de bidrar verkligen till feststämningen. Vill du gå hela vägen börjar faktiskt festen redan vid inbjudan, se till att bjuda in alla med personliga inbjudningskort och väl på festen kan du gå loss med ballonger, snygga engångstallrikar som dessutom spar en hel del tid efter festen och dekorationer.

Mat

Idrottare, och specifikt fotbollsspelare behöver bra, god och energirik mat. Istället för att slösa pengar på dålig mat och snacks för laget, försök bjud på nyttigare och bättre alternativ! Strunta i chipsen och läsken och gör en fruktsallad istället! Eller varför inte en nyttig variant av chokladbollar (recept från Hembakat)? Det finns flera recept på chokladbollar utan socker, men som smakar precis lika gott. Det kommer vara minst lika uppskattat men hundra gånger mer hälsosamt.