Damallsvenskan är börjar närma sig sin trettionde säsong sedan man slog ihop de dåvarande regionala division 1-serierna, och sedan dess har det hänt en hel del inom både damfotbollen och dess liga.

Damallsvenskan

Ekonomiska bekymmer

I årets säsong av Damallsvenskan så deltog till en början 12 lag i serien, men efter ekonomiska problem så fick klubben Tyresö hoppa av efter att ha gått i konkurs. Detta efter att man bara någon månad tidigare spelat final i Champions League, en final som man dock förlorade. Så 11 lag deltager i årets Damallsvenska och lagen kommer från större delen av landet.

Just ekonomiska bekymmer är något som har kantat ligan något under de senaste åren, för även förra årets sm-guldvinnare, dåvarande LdB FC Malmö fick genomföra ett namnbyte och lägga till LdB för att klubbens existens skulle säkras. LdB var för att förtydliga alltså ett företag som sponsrade laget.

Säsongen 2014

Till denna säsong så har nyss nämnda lag på nytt valt att byta namn. Numera heter laget FC Rosengård, efter en hopslagning med Zlatan Ibrahimovics moderklubb. Och hopslagningen kan till synes sägas vara lyckosam. Efter en titt på tabellen i skrivande stund så behöver man inte vara expert på spelbolag och dess oddssättning för att räkna ut att det förmodligen kommer att bli ett nytt sm-guld till Malmöklubben.

Med 16 omgångar spelade så leder FC Rosengård serien med 9 poäng före tre andra lag som står på samma poäng. Nuvarande fyran KIF Örebro DFF har dock en match mindre spelad, så om man vinner kommande match så är man bara 6 poäng bakom Rosengård. Men fortsätter Rosengård som tidigare den här säsongen så blir det mycket svårt för de andra att ha någon chans att komma ikapp. Laget har hittills bara förlorat 2 matcher på hela säsongen och det ska nog mycket till för att övriga ska plocka in så pass många poäng på de sista 6 matcherna.