Dam VM är nu i full gång och vi har tagit oss förbi både gruppspelet och åttondelsfinalerna, så det är nu kvartsfinalerna som lurar precis runt hörnet.

Soccer football field stadium grass line

Tyskland – Frankrike

Både tyskorna och fransyskorna har spelat riktigt bra, man behöver bara titta tillbaka på deras åttondelsfinalmatcher och hur de dominerade sina respektive motståndare för att anta att detta kan bli en väldigt jämn match. Vi kan nog förvänta oss att det går till förlängning, kanske till och med en eventuell straffläggning.

Matchen spelas 26/6 22:00.

Kina – USA

Av alla dessa matcher är detta nog den enda där man absolut säkert kan förutsäga vinnaren. Kina går ju trots allt upp emot ett av de bästa lagen i hela VM, och det säger nog sig själv att de själva inte är med i den kategorin. Mest troligt kommer detta att bli en riktigt enkel seger för USA.

Matchen spelas 27/6 01:30.

Australien – Japn

Igen över till en mer jämn match, medan Australien faktiskt har imponerat med sin vinst mot Brasilien har Japan också visat att de är ett lag man inte kan räkna bort. Det är ju inte solklart vem som kommer att vinna med de flesta verkar vara överens om att Japan har större chans att ta sig vidare.

Matchen spelas 27/6 22:00.

England – Kanada

Ytterligare en intressant match, England lyckades ju göra en stark vändning i sin match mot Norge, men mest troligt måste de lyckas med detta igen nu när de ska spela mot Kanada. Båda lagen får säkert minst ett mål men det blir nog Kanada som vi ser i semifinalen den 1:a juli.

Matchen spelas 28/6 01:30.

Summering

Allt som allt kommer vi nog att få ett par riktigt bra kvartsfinaler. Mest av allt ser vi nog fram emot den första matchen mellan Tyskland och Frankrike., men England mot Kanada kan nog bli lika intressant. För mer information om VM kan man besöka SvenskFotboll.se:s undersida.